איך להישאר רגועה אחרי ברית מילה​

איך להישאר רגועה אחרי ברית מילה​

תוכן המאמר

איך להישאר רגועה אחרי ברית מילה

את המאמר המקורי פרסמתי בפורטל יולדת

ראשית – מזל טוב! כעת הבן שלך נכנס באופן רשמי בבריתו של אברהם אבינו.
במאמר הבא, אסקור את הנקודות המצריכות ממך תשומת לב מיוחדת, ואת אופן ההשגחה הנדרשת לאחר קיום הברית.

באופן כללי ניתן לחלק את הטיפול הנדרש לאחר ברית לשלושה חלקים;

שימת לב להוראות המוהל, השגחה כללית והרגעת כאב.

הוראות המוהל

כאשר בנך מופקד בידי איש מקצוע, עליך לקבל ממנו הוראות לטיפול ממשיך ולמעקב. שימי לב! את חייבת לקבל הוראות ברורות ופשוטות, כי גם אם זה הבן השלישי שלך (בלי עין הרע), רוב הסיכויים שאינך זוכרת לפרטים וחבל לפספס רק בגלל שלא הובהר המצב לאשורו. כל שכן בילד ראשון שאין לך מושג למה לצפות ובמקרה כזה הוראות הטיפול והמעקב הן קריטיות.

כל בעל מקצוע נותן את הדגשים ופרטי ההוראות שלו, ולכן אינני יכול לדבר בשמו, אבל בגדול ישנם שני דברים המצריכים מעקב באופן זהה בכל ברית מילה; מתן שתן ודימום.

השתן הוא חומצי והוא שורף במקום הברית, אך הוא סטרילי ואנטיספטי וחיוני לתהליך ההחלמה. הילד עלול להגיב בעת מתן השתן באי נוחות או אפילו בבכי של כאב למשך כמה שניות ולהירגע מיד. יש לשים לב שהילד נותן שתן באופן חופשי תוך 4 שעות בחורף ועד 6 שעות בקיץ. בטיטולים של היום יש אינדיקטור מחליף צבע מצהוב לכחול, כך שניתן לראות בקלות מתן שתן תקין.

דימום הוא הסיכון המרכזי לאחר ברית, ומעקב נכון בעיקר בשעות הסמוכות לברית הוא חשוב ביותר. ישנם מספר דגשים לזהות דימום שקט או הכתמה של דם יבש, ועל המוהל להדריך אותך כראוי ולהיות זמין לשאלותיך.

טיפול והשגחה כלליים

למעשה, הוראות המוהל אמורות להיות מפורטות דיים כדי לכסות כל צורך טיפולי, אך בכל זאת ישנם דגשים כלליים בטיפול ומעקב לאחר הברית.

אם תינוקך איננו רגוע באופן חריג, ושללת את כל האפשרויות; הוא לא רעב, לא צמא, אין לו גרפס, אין לו גזים והוא לא עייף, כנראה כואב לו ובסעיף הבא נתייחס לכך.

אבל כדאי שתבדקי שהוא נותן שתן חופשי. כל שינוי צבע בעור של הברית באופן חריג מחייב קשר מיידי עם המוהל; צבע סגול מידי, או לבן או כל צבע לא טבעי. טיטול שמתלכלך כל הזמן מדם, ילד מאד כאוב, מראה חריג מכל סוג ועוד. 

אין הוראות שיקיפו את כל המקרים, וגם אם יהיו, לא בטוח שאת יודעת למה לצפות. 

המלצה שלי; צלמי את הברית כל שעה ותשווי את התמונות, במקרה שיש לך צל צילו של ספק, תשלחי את התמונה למוהל. רק תרוויחי מזה שקט נפשי.

הרגעת כאב

ישנם אמצעי אלחוש או משככי כאבים, אך אני אישית לא מתלהב להשתמש בהם. מסתבר שישנן דרכים יותר טבעיות ומאד אפקטיביות להרגיע תינוק. לפני שאנחנו מנסים להרגיע את הילד, כדאי לבדוק היטיב מה מפריע לו, ורק אם שללנו את כל רשימת החריגים מהסעיף הקודם, אז כנראה שצריך לעזור לו עם הכאב.

כשאת נינוחה ורגועה (למרות שאת אחרי ברית), כל היישות שלך אומרת רוגע, גם ההורמונים שהמוח משחרר הם אחרים וגם האנרגיות שאת מקרינה לסביבה שונות בתכלית. כשאת לחוצה, יהיה לך קשה להרגיע את תינוקך. 

אני אישית נוכחתי לראות באין ספור בריתות, איך כשהילד אצלי הוא נינוח ורגוע, וכשהאמא או הסבתא הלחוצה לוקחות אותו הוא מתחיל לבכות, שוב אני לוקח אותו אליי ושוב הוא נרגע. אין ספק שהתשדורת שלי אליו, מקרינה לו רוגע ושלווה. אז תדעי לך, זה תלוי הרבה ברוגע שלך. 

ההמלצה שלי היא להחזיק את הילד בצמידות לגוף על בית החזה, כשכל גופו מונח על גופך. ואז, את עוטפת אותו בחום ואהבה. כך הוא מרגיש את חום הגוף ושומע את הדופק, ומשחזר את תחושת הנועם של תקופת העיבור. זה מרגיע כאב מספר אחד!

דבר אחרון, תוך שעות ספורות עד ימים בודדים, בכלל תשכחי שהוא עבר ברית, אז כבר מעכשיו, את יכולה להיות רגועה…

עשית אותו יהודי כשר, עכשיו תעטפי אותו באהבה ועוד מעט הכל יהיה מאחוריך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

wpChatIcon

רגע לפני שברחת...

לילד שלך מגיע את הטוב ביותר!

שווה לך להתקשר לברר, שיחה קטנה, בלי התחייבות...

מקסימום הרווחת!